İletişim

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Peoplefocus İnsan Kaynakları ile ilgili soru ya da önerilerinizi bize yazın, en kısa sürede size ulaşalım.

Altunizade Mahallesi, Ord. Prof. Dr. Fahrettin Kerim Gökay Cd. Eşref Çakmak Plaza, No:32 Kat:2 34662 Üsküdar/İstanbul

+90 216 977 70 70

kurumsal@peoplefocushr.com

İletişim Formu

    KVKK Aydınlatma Metni Okudum ve kabul ediyorum.
    Açık Rıza Beyan Formu Okudum ve kabul ediyorum.

    İŞ BAŞVURULARINDA ALINAN BİLGİ VE KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ AYDINLATMA BİLDİRİMİ

    1. Veri Sorumlusu

    6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“6698 sayılı Kanun”) uyarınca, kişisel verileriniz; veri sorumlusu PEOPLE FOCUS DANIŞMANLIK HİZMETLERİ ANONİM ŞİRKETİ (“Şirket”) tarafından aşağıda açıklanan kapsamda işlenebilecektir.

    2. Kişisel Verilerinizin İşlenme Amacı

    Toplanan kişisel verileriniz, kişisel verilerinizi bizlere açıklamış olduğunuz; iş başvurusu talebinizin ve ilgili pozisyona uygunluğunuzun değerlendirilmesi, tarafımıza iletilen bilgilerin doğruluğunun teyidi, özgeçmişinize alınan notların yöneticinin adayı daha iyi anlayabilmesi ve tanıyabilmesi için yöneticiyle paylaşılması, özgeçmişinizde yer verdiğiniz referans kişileriyle verilerin teyit edilmesi, Şirketimizin ve IK hizmeti verdiğimiz şirketlerin insan kaynakları politikaları çerçevesinde mülakat ve işe alım süreçlerinin yürütülmesi, sonuçlandırılması ve bu kapsamda sizinle iletişime geçilmesi amaçlarıyla ve ayrıca Şirketimiz ve Şirketimiz ile iş ilişkisi içerisinde olan kişiler ile hukuki ve ticari yükümlülüklerin gerçekleştirilmesinin temini amacıyla; ticari ve iş stratejilerimizin belirlenmesi ve uygulanması ile Kurumumuzun uyguladığı işe alım ilkelerinin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi amaçlarıyla 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde işlenecektir.

    3. Kişisel Verilerinizin Aktarılması

    Taraflar arasında veya tarafınız ve IK hizmeti sunduğumuz şirketler arasında iş sözleşmesi akdedilmemesi halinde, toplanan kişisel verileriniz üçüncü kişilerle paylaşılmayacaktır. Şirketimiz veya IK hizmeti sunduğumuz şirketler ile aranızda iş sözleşmesi akdedilmemesi halinde, başka bir uygun pozisyon için değerlendirilebilmeniz için kişisel verileriniz 2 yıl süre ile Şirketimiz tarafından muhafaza edilecektir. 2 yılın sonunda taraflar arasında iş ilişkisi tesis edilememesi halinde, kişisel verileriniz imha edilecek veya anonim hale getirilecektir.

    4. Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

    Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; Şirketimizin insan kaynakları politikalarının uygulanması ve işe alım süreçlerinin yürütülmesi amacıyla toplanmaktadır. Bu süreçte toplanan kişisel verileriniz; iş başvurusu yapmanıza imkan tanıyan sair internet siteleri üzerinden veya fiziki ortamda, iş başvurusu talebinizin ve ilgili pozisyona uygunluğunuzun değerlendirilmesi, Şirket insan kaynakları politikaları çerçevesinde işe alım süreçlerinin yürütülmesi, sonuçlandırılması ve bu kapsamda sizinle iletişime geçilmesi amaçlarıyla ticari faaliyetlerimizi ve operasyonel süreçlerimizi yürütmek hukuki sebebiyle, iş başvurusu yaptığınız ilgili kariyer siteleri vasıtasıyla veya fiziki ortamda toplanmaktadır. Belirtmek isteriz ki, tarafınızca aleni hale getirilen kişisel verilerinizin üçüncü kişiler ile paylaşılabilecektir.

    5. Kişisel Veri Sahibi Olarak Haklarınız

    Kişisel veri sahipleri olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi ekte dikkatinize sunulan Bilgi Talep Başvuru Formu ile kurumsal@peoplefocushr.com e-posta adresine veya Altunizade Mahallesi, Ord. Prof. Fahrettin Kerim Gökay Caddesi, Eşref Çakmak Plaza, No:32 Kat:2 34662 Üsküdar/İSTANBUL adresimize iletmeniz durumunda Şirketimiz talebin niteliğine göre talebi en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Bu kapsamda kişisel veri sahipleri;

    a) Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
    b) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
    c) Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
    d) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
    e) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu
    kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
    f) KVKK’ya ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini
    gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini
    isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini
    isteme,
    g) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi
    aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
    h) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın
    giderilmesini talep etme

    Açık Rıza Beyan Formu:

    6698 sayılı Kanun gereğince, kişisel verilerimin PEOPLE FOCUS DANIŞMANLIK HİZMETLERİ ANONİM ŞİRKETİ (“Şirket”) tarafından, hangi amaçla işleneceği, işlenen kişisel verilerin kimlere ve hangi amaçla aktarılabileceği, kişisel veri toplamanın yöntemi ve hukuki sebebi ve Kanun’un 11. maddesinde sayılan diğer haklarım hususlarında bilgilendirildim.

    Başvurduğum pozisyona ilişkin uygunluğumun değerlendirilmesi, Şirket’in insan kaynakları politikaları çerçevesinde işe alım süreçlerinin yürütülmesi, sonuçlandırılması, sonucun olumsuz olması durumlarında sonradan oluşacak benzer pozisyonlarda başvurumun değerlendirmeye alınması ve bu kapsamda iletişime geçilmesi amaçlarıyla özgeçmişimde yer alan ve mülakat ve iş görüşmeleri sırasında Şirket’in insan kaynakları yetkilisi tarafından alınan notlar da dahil olmak üzere Şirket ile paylaştığım her türlü kişisel verimin, Şirket tarafından işlenmesine, özgeçmişimde yer alan ve kendi irademle seçtiğim referanslarımın Şirket’in insan kaynakları departmanı tarafından aranarak ilgili kişilerden işe yatkınlığım hakkında bilgi/veri alınmasına ve bu bilgi/verilerin Şirket tarafından kaydedilmesine, kişisel verilerimin Şirket’in yasal yükümlülüklerini yerine getirmesi amacıyla yetkili mercilerle paylaşılmasına, yukarıda bahsi geçen kişisel verilerimin belirtilen süre kapsamında Şirket’in insan kaynakları havuzunda muhafaza edilmesine onay veriyorum / onay vermiyorum.
    Kendi irademle seçtiğim referanslar tarafından talep edilmesi durumunda, kişisel verilerimin işlenmesine onay verdiğime dair işbu Açık Rıza Beyan Formu’nun, işe yatkınlığım hakkında bilgi alınması amacıyla, referans verecek kişilere aktarılmasına onay veriyorum / onay vermiyorum.